Dag 10, Mongolia

Galleri

Kl. 07.:00 var det tid for å stå opp og en ny dag var i anmarsj. Frokosten på hotellet var ikke mye å skryte av, det var ikke det store utvalget men vi ble da mette. Vi sjekket ut og fant våre plasser i bussen. I dag var vårt første stopp Gandategchenling Monastery, dette var ett Buddha kloster.

     

     

Vi ruslet rundt og så på de forskjellige bygningene inne på området, i hovedbygget kunne vi gå inn og se på en stor Buddha figur i gull. Neste stopp i dag var Suchbaatar Square, dette var plassen foran parlamentsbygningen denne var nybygd og sto ferdig til 800 års markeringen for Mongolia.

  

Det pleier å være ett yrende folkeliv på denne plassen men i dag var det ikke mange her, guiden fortalte at dette var pga. Naadam for da hadde mange reist ut av byen.

  

Vår guide her husker ikke hennes navn virket usikker og var ikke flink til å fortelle hva vi så rundt oss og hun fortalte ikke noe om Mongolia heller, de av oss som spurte fikk vite men det var jo da mange av oss andre som var like uvitende. En siste tur innom minibanken før turen nå gikk ut av byen og til Terelj nasjonalpark, det var ett stopp på turen ut hit og dette var ved en varde med en påle i midten hvor det var knyttet ett blått bånd rundt. Dette var en offerplass, her kunne en legge på steiner og gå rundt 3-ganger symbolisert som fortid, nåtid og fremtid. Her var det også mulighet for å kjøpe suvenirer som var i ger.

  

Bussen kjørte videre inn i nasjonalparken og vi så frem til vår ger camp Munkhjin, den lå flott til med slake åser og fine fjellformasjoner rundt. Det var 10 stk. ger og ett hus hvor det var spiserom og en bar + ett hus hvor det var toalett og dusj. Lunsjen ble servert med en gang vi kom, vi fikk en salat bestående av agurk, tomat med en tynn dressing til forrett og til hovedrett fikk vi dumplins med rødbetsalat.

Når vi var ferdige med å spise var det tildeling av ger, vi fikk ger nr. 5 sammen med to av de andre i reisefølget. Bagasjen ble satt inn og nå kunne vi benytte tiden som vi ville frem til middag.

  

Det var så fint å gå på tur oppover åssiden i det nydelige været, vi så mange fine planter på vår vei og det smakte ekstra godt med en kald øl når vi kom ned igjen til campen. Temperaturen hadde nå fallt og det var betydelig kjøligere, campen lå på ca. 1500 m.

     

  

Kl. 19:00 var det tid for middag, råkostsalat til forrett og biff stroganof til hovedrett.  Rune ordnet med litt sang fra sønnen til vertskapet og hans kamerat.

Etter middag ble vi sittende og snakke litt utover kvelden. På vei tilbake til vår ger ble jeg dratt mot en ger hvor det var mange mennesker og god stemning, her ble det servert absint (70 %). Det smakte ikke mye godt grusomt,  umulig å drikke slikt. Dag hadde fyrt opp i vår ger så det var godt og varmt da jeg kom inn dit for å legge meg. Her ute var det fint, gleder meg til i morgen.

  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s