Dag 7, Transsibirske dag 4

Standard

Jeg våknet kl. 09:00 (05:00) av att jeg var kald, det hadde jo vært så varmt de andre dagene at det hadde vært nok å bare ligge med lakenpose. Temperaturen hadde nok falt drastisk i løpet av natta. Da jeg ikke fikk sove noe mer var det bare å stå opp, klokka var nå 09:30 (05:30), jeg  listet meg ut i gangen da Amund sov. Landskapet hadde nå endret seg totalt fra i går, det var bakker og åser med nydelige sommerblomster. Toget slynget seg gjennom landskapet som en lang slange, det var fint å se litt mer spennende enn i går da det stor sett gikk kun rett frem.

        

Landskapet minner  meg mye om landskapet  hjemme. Områdene før stasjonene er ikke alltid like trivelige, mye skrot og dårlige bygninger.

     

  

Toget stoppet i Krasnojarsk kl. 10:30 (06:30), 5 timer og 51 min fra Marlinsk. Her var det også ett damplokomotiv utstilt på stasjonsområdet.

Krasnoyarsk , Km 4098

     

  

Vi var ute en tur her, været var fint og sola var oppe. Nå var det for tidlig for handel på stasjonen, etter 20 min bar det videre. Frokost på lugaren, havregrøt til Amund og frokostblanding til meg. Det blir tatt mange bilder ut av togvinduet, mange fine motiv men ikke alltid like lett å treffe fra togvinduet, det blir en del stolper på bildene som en ikke regnet med.

  

        

     

Vi passerer mange stasjoner som vi ikke stopper på underveis, og nå nærmer vi oss andre stopp i dag (etter dagslys) som er Ilanskaya kl. 14:52 (10:52).

     

        

 

Ilanskaya, Km 4373

     

Det var møtt frem mange fra lokalbefolkningen for å selge sine varer, her kunne vi få kjøpt varm mat, frukt, bær, bakverk ja det meste når det gjaldt mat og drikke.

        

        

Mongolene fra toget fikk ikke lov å selge sine varer her, de ble jaget inn på toget igjen av politi som passet på ved plattformen, de prøvde seg gang på gang men ble jaget inn igjen.

     

Etter 20 min var vi på på skinnene igjen, vi passerte mange små bosettinger hvor det lå små grå (umalte hus) med noen fargeklatter tett i tett.

        

        

  

Lunsj ble inntatt på lugaren i dag. Ca. kl. 18:00 (14:00) rett før Taishet ved 4501-02 km kjørte vi over elva som markerer halvveis mellom Moskva og Beijing. Rett før dette oppdaget jeg en stor gravlund inne i skogen. Det ser ut som om gravlundene ligger helt for seg selv uten noen form for bygninger i nærheten. De ser litt sjuskete ut med langt gress rundt støttene, får sjekke litt rundt dette når jeg kommer hjem.

Jeg slappet av med boka mi men sovnet visst, hadde sovet en time iflg. Amund, fikk meg etter hvert opp blir bare sløvere av å sove på dagen. Nå var det ikke lenge til neste stopp Nizneudinsk kl. 20:42 (15:42) 4 timer og 42 min fra Ilanskaya.

Nizhneudinsk, Km 4680

  

Det var liten aktivitet på stasjonen men dette hadde vel noe med tidspunktet å gjøre, klokka var igjen flyttet en time fra i fra Moskva tid så lokal tid var nå + 5 timer. Det var kun kort stopp på 12 min, etter stoppen gikk vi rett til spisevogna for å spise middag «beef with nut saus» det var kjempegodt, vi ble sittende der til 22:30 (17:30).

Vi tuslet tilbake og slappet litt av før vi kom til neste stasjon Zima kl. 00:17 (19:17), det var 3 timer og 53 min fra Nizhneuinsk.

Zima, Km 4940

Det skulle skiftes lok her, vi hadde gjort oss klare for å gå ut men det fikk vi ikke lov til, dørene mellom vognene var også stengt. Sengene var redd opp så det var bare å køye, jeg har tenkt å stå opp når vi er i Irkustsk kl. 04:25 (23:25) i morgen tidlig, 4 timer og 3 min fra Zima.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s