Dag 5, Transsibirske dag 2

Standard

Vladimir, Km 191

 Toget stoppet på Vladimir kl. 00:30 jeg var ute i døråpningen og tittet, her kom det også på Mongolere med masse pikk pakk. Natta gikk greit har nok sovet en god del, selv om jeg var mye våken. Vi var oppe kl. 08:30 (07:30), morgentoalettet var enkelt. Termosen ble fylt opp med varmt vann fra samovaren i gangen og nå var det klart for frokost. Til frokost ble det havregrøt m/granateple på meg og Real turmat sin frokostblanding på Amund.

          

Kirov, Km 957

 Kl. 10:44 (09:44) kjørte toget inn på Kirov stasjon. Mongolene strømmet ut på perrongen med varene de hadde med seg fra Moskva, de solgte alt fra sokker, truser, gensere, bukser og kjoler pluss mye annet.

                   

Toget gikk videre etter 15 min så det var ikke lange stoppen, nå var det tid for kaffe på lugaren. Landskapet vi kjørte gjennom var mye likt det hjemme, men det var mange områder med kolonihager og der var husene ganske dårlige i forhold til vår standard.

         

  

     

Balezino , Km 1154

Litt over tida ankom vi Balezino, her skulle vi ha ett stopp på 23 min. Det var ett enormt folkeliv på stasjonen, tror ikke det var den ting en ikke fikk kjøp. Det kom gamle damer med bær som de skulle selge, andre kom med rundstykker, varm mat o.l. Mongolene var også nå ute og solgte sine ting. Handelen foregikk begge veier, togpassasjerene handlet av de som kom og det møtte opp russere som handlet av mongolene fra toget. Amund var ute og tittet og han fikk kjøpt en Pepsi Max til meg det skal bli godt nå.

         

         

Avreise fra Balezino var kl. 15:00 (14:00), det ble sløvet litt på lugaren før vi spiste lunsj som besto av turmat, potetstappe m/skinke og kylling m/ris i karry. Vi fortsatte gjennom det samme landskapet mot neste stopp som er Perm.

     

Før vi ankom Perm krysset vi elven Kama på en 900 m lang  jernbanebro som var bygget i 1899.

  

Perm, Km 1397

Vi ankom Perm kl. 20:00 (18:00), her var det også liv på stasjonen men ikke så mye som i Balezino. Perm er jo en stor by så det er vel mer å få tak her enn  på disse små plassene. Vi tøffet av gårde igjen kl. 20:20 (18:20), den obligatoriske fotograferingen foran med loket var da foretatt på dette stoppet.

     

Nå skulle spisevognen inspiseres, der kjøpte vi hver vår øl, 90 rubler pr. stk.

  

Da vi kom tilbake på lugaren var det på tide med middag, mer turmat. Kylling m/sursøt saus til meg og lapskaus til Amund. Maten i spisevogna virket bra så det blir vel ett måltid pr. dag der nå. jeg leste litt på senga, og sto opp for å prøve å se den hvite obelisk som står på grensa mellom Europa og Asia men det var for mørkt, så denne fikk jeg ikke se.  Jeg var oppe til vi passerte Jekatrinaburg, da var kl. 01:10 (23:10) så nå må jeg legge meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s